עמית סגל | 5:18 דק׳
כוחה של הרשת
כולל מערך שיעור בנושא גלישה בטוחה
תקציר
מיוחד לכבוד שבוע הבטיחות ברשת. מומלץ לכיתות ד׳-י״ב. אנחנו יכולים להעביר מסרים כיום באמצעות הרבה פלטפורמות דיגיטליות. כל מילה שאנחנו כותבים מתועדת ונצפת על ידי מאות ואלפי אנשים. עמית סגל, הפרשן הפוליטי של חדשות 12, מסביר על התפתחותו של האינטרנט והתפתחות המדיה התקשורתית.
שיעורים מומלצים בנושא
טיקטוק VS ישראל | גאיה קלדרון
מומלץ לכיתות ז׳-יב׳: בני נוער משתמשים ב״טיק טוק״ גם כדי ללמוד על המתרחש בארץ ובעולם. אך התוכן שאנחנו מקבלים לא תמיד משקף את המציאות. מאחר והאלגוריתם של טיקטוק מראה לנו תוכן מסוים על פי העניין שלנו, יכול להיות גם ש"נתקע" בצפייה בתוכן מסוג מסויים ונראה עוד ועוד ממנו. בשיעור זה הכיתה תלמד כלים איך להיות פעילים יותר בזמן השימוש באפליקציה, לשלוט בתוכן שהם רואים בטיקטוק ולחסום תכנים פוגעניים או כאלה שלא מתאימים להם. #מלחמת חרבות הברזל #טיק טוק במלחמה #האלגוריתם של טיק טוק #אינטרנט בטוח ֿ#שבוע הגלישה הבטוחה #גאיה קלדרון #גולשים #אפליקציות
אלימות ברשת | ד"ר לירז מרגלית
מומלץ לכיתות ז'-יב'. למה בני אדם מרגישים יותר בנח לנהוג בבוטות ולקלל כשהם מאחורי מסך מחשב, לעומת פנים מול פנים? החוקרת הבכירה, מרגלית מנסה להסביר למה היד כל כך קלה על ההדק כשאנחנו רחוקים מהאדם נגדו המילים המכוערות נכתבות. #שיימינג #ביריונות #חרם #רשת #אינטרנט #גלישה בטוחה #אלימות ושיח מכבד ברשת #דיווח #אינטרנט בטוח #אלימות #חרם ובריונות لماذا يشعر البشر بارتياح أكبر بالتصرف بشكل بذيء خلف شاشة الكمبيوتر، أكثر مما يكون ذلك وجهًا لوجه؟ تحاول الباحثة المرموقة مرغليت أن تشرح لنا لماذا أسهل علينا الضغط على الزناد ونحن بعيدون عن ذلك الشخص الذي كُتبت الكلمات البذيئة بحقه.
הטלפון הראשון שלי | דורון הרמן
מיוחד לכבוד שבוע הבטיחות ברשת. מומלץ לכיתות ב׳-ה׳. כבר בגיל צעיר נעשו הטלפונים הניידים בלתי נפרדים מהחיים שלנו. הם טומנים בחובם אפשרויות רבות - מידע, שירותים, כלים ומשחקים - ולצידן סיכונים רבים. הטלפונים הניידים נגישים לילדים ולילדות, בין אם הם בבעלותם ובין אם בבעלות ההורים או האחים והאחיות הגדולים. דורון הרמן, מנכ״ל סייף סקול, יתן כלים חשובים וטיפים כיצד להתנהל עם הטלפון החדש.
כללי התנהגות בוואטסאפ | דורון הרמן
מיוחד לכבוד שבוע הבטיחות ברשת. מומלץ לכיתות ב׳-ה׳. אחת האפליקציות השימושיות ביותר כיום היא הוואטסאפ. זוהי דרך תקשורת שרק הולכת ומתעצמת במישור החברתי ובכלל המישורים, שכן היא מחליפה אין־ספור פעמים את השיח המילולי. המקום של הוואטסאפ משמעותי כל כך כיום, ולכן חשוב ללמוד מראשית השימוש כיצד לנצל את הצד החיובי שלו ולנסות להימנע מהשלכות שליליות העלולות להיגרם בעקבות שימוש באפליקציה. נדבר על אמנה כיתתית וכיצד נוכל ליצור הסכם משותף המדבר על כללי התנהגות בקבוצות הוואטסאפ.
0תגובות